måndag 19 januari 2009

Tv-kväll

Efter som jag är en riktig idrottsnörd så passade kvällens tv-tablå mej som handsken.

Kvällen inleddes med handboll, en imponerande insats av det svenska laget som stundtals spelade ut spanjorerna tillika bronsmedaljörer i senaste os-kanske en ny storhetstid för svensk handboll på gång?

Kvällen fortsatte med idrottsgalan där diverse utmärkelser delades ut till våra svenska idrottare.
Här är mina reflektioner över vinnarna

Årets idrottare med funktionshinder: Jonas Jacobsson - vad ska man säga 16 os-guld, medalj på varje os sedan 1980 (var det kanske till och med guld på varje?) säger bara respekt

Årets lag: Tomas Johansson och Simon Aspelin, tennis - En bragdartad semifinal och viss upprättelse för svensk tennis

Årets ledare/tränare: Nanne Bergstrand, fotboll - En ytterst värdig vinnare, han har tagit Kalmar FF på en resa som jag tror ytters få förutom han själv trodde var möjlig, bonnläpparna från dom småländska skogarna satte hela fotbollsetablicemangetplats och som smålänning kan man inte vara annat än stolt.

Årets manliga idrottare: Robert Karlsson, golf - Antar att det inte är många andra svenskar om det ens är någon alls som vunnit pengaliganeuropatuoren i golf förut helt enkelt en riktigt bra prestation även om min favorit var Henrik Zetterberg.

Årets kvinnliga idrottare: Emma Johansson, cykel - Kom från ingenstans och vann ett silver i os, en av få ljuspunkter i Peking för svensk del.

Årets nykomling: Sarah Sjöström, simning - 14 år och em-guld, firade 15-års dagen med att simma os-final det är vad jag kallar nykomling.

Årets prestation: Charlotte Kalla, skidor - Den som såg uppvisningen i slalombacken där man nästan kund tro att hon åkte neråt medans alla andra åkte uppåt var en enorm upplevelse och en prestation utöver det vanliga, tillsammans med årets ledare den mest självklara vinnaren

Jerringpriset: Charlotte Kalla, skidor - priset där det gäller att vara en exceptionellt bra idrotsman/kvinna samtidigt som man ska charma hela svenska folket och Kalla behärska båda dom delarna till fullo, får hon vara skadefri så har hon alla chanser i världen att plocka hem minst lika många Jerringpris som Magdalena Forsberg (4 st).

Tillsist kan jag inte göra annat än att imponeras av Christoffer Lindhe som fick Sportspegeln-priset, vilken enorm drivkraft och målmedvetenhet att överhuvudtaget bara kunna simma med bara en arm, en person som man borde ägna en tanke när man tycker att man har det jobbigt och inget går som man vill titta efter så förstår ni nog http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=100474&a=1399224&lid=senasteNytt_1323088&lpos=rubrik_1399224

1 kommentar:

Kalle sa...

Jerringpriset och årets kvinnliga idrottare skulle gått till Kallur helt klart.
Jag menar en svenska som slår världsrekord på 60m häck och är världsledande inom korta häcken??
Say no more.
Och sedan att det kommer en tjej som igen hört talas om och råkar få ett os-silver.....i cykling.
Ja, jag säger då det!